Proizvodi

'z bregov funkcionalno mlijeko – mlijeko s dodanom vrijednošću!

Tri vrste funkcionalnog trajnog mlijeka ‘z bregov obiluju korisnim blagodatima za ljudski organizam. Uz mlijeko s dodatkom vitamina D za jačanje imunosti tu je trajno mlijeko bez laktoze prilagođeno za skupinu potrošača koja ne tolerira mliječni šećer te visokovrijedno kozje mlijeko čija je dostupnost sezonskog karaktera što znači da nije dostupno u zimskim mjesecima.   

Odgovorni prema prirodi!

Funkcionalno mlijeko ‘z bregov pakirano je u ambalaži koja je proizvedena 89 % iz obnovljivih izvora, s  čepovima koji se izrađuju od plastike dobivene iz šećerne trske. Zahvaljujući tome ambalaža generira 24 % manje štetnog ugljikova dioksida i tako pomaže u smanjivanju ugljikova otiska koji je jedan od glavnih razloga pretjeranog zagrijavanja planeta. 

Odgovornim odnosom prema resursima i ekološki prihvatljivim pakiranjima svojih proizvoda Vindija pridonosi zelenijoj budućnosti smanjenjem količine otpada i negativnog utjecaja industrije na okoliš.

'z bregov Mlijeko s dodatkom vitamina D

‘z bregov trajno mlijeko s 2,8 % m. m. s vitaminom D obogaćeno je vitaminima A, D i E, s posebnim naglaskom na vitaminu D. Novija istraživanja sve više ukazuju na važnost vitamina D za imunost i zdravlje ljudi svih dobnih skupina.

Konzumacija 100 ml ‘z bregov mlijeka s 2,8 % mliječne masti i vitaminom D zadovoljit će 15 % preporučenog dnevnog unosa vitamina D i kalcija, što znači da će samo tri čaše tog proizvoda osigurati 90 % preporučene dnevne potrebe za kalcijem i vitaminom D.

Budući da namirnice koje prirodno sadržavaju vitamin D nisu dio uobičajene svakodnevne prehrane, preporučuje se njegova nadoknada konzumacijom proizvoda obogaćenih tim vitaminom, posebno mlijeka, budući da je najbolja iskoristivost vitamina D, ali i kalcija, upravo iz te namirnice.

'z bregov Mlijeko bez laktoze

‘z bregov mlijeko s 2,8 % mliječne masti bez laktoze namijenjeno je svima koji imaju poteškoća s probavom laktoze. Proizvodi se uz dodatak enzima laktaze koji rastavlja mliječni šećer laktozu na jednostavne šećere. Proizvod je slatkasta okusa te je idealan za kombinaciju sa žitaricama kao ukusan doručak ili međuobrok, a može se upotrebljavati i za pripremu slatkih jela jer smanjuje potrebu za dodavanjem šećera.  

'z bregov Kozje mlijeko

Vindija već godinama proizvodi ‘z bregov Kozje mlijeko najviše kvalitete.

Kozje mlijeko smatra se jednom od najzdravijih živežnih namirnica te je izvor visokokvalitetnih i lako probavljivih bjelančevina. Prirodan je izvor kalcija pa se preporučuje za čvrste kosti, snažne mišiće te općenito za zdrav imunosni sustav i manje alergija. Kvaliteta ‘z bregov Kozjeg mlijeka plod je dugogodišnjeg iskustva Vindije u mljekarskoj struci i aktivnog sudjelovanja u razvoju hrvatskoga kozarstva koje je Vindija prva pokrenula još davne 1984. godine.